Olut-Suomi OLUTVERKOSSA

suomalainen olut- ja sahtiverkko

Mietoja mallastuotteita 2007

Nikolai alkoholiton, Oy Sinebrychoff Ab, Kerava, (Carlsberg Breweries, Tanska). Valmistettu Sveitsissä.

0,0 %, kantavierre 4,0 Pl, väri 8 EBC, katkeroaineet 22 EBU, vaalea lager
Väri on hailakan keltainen, kirkas. Vaahto on valkoinen, nousee runsaana, haihtuu pian kokonaan. Tuoksu on neutraali, lievästi katkeroinen. Maku on maukkaan vaalean lagerin tyylin mukainen, kuivahko, vaimeasti katkeroinen. Alkoholiton Nikolai on mainio vaihtoehto maltaisten makujen ystäville. Koff valmistuttaa oluen Sveitsissä. (2007).
Tölkki 0,33 l. Vähittäismyyntihinta 1,15 e.
oma olutarviontisi!

Golden Cap Non-alcoholic Perry - Alkoholiton Päärynäsiideri, Oy Sinebrychoff Ab, Kerava, (Carlsberg Breweries, Tanska)

0,0 %, vaalea päärynäsiideri (vesi, omena- ja päärynämehu, sokeri, hiilidioksidi, säilöntä- ym. aineet)
Vuodenvaihteessa 2007 markkinoillemme ilmestyy ensimmäinen täysin alkoholiton siideri. Golden Cap -tuoteperheen Päärynäsiideri on väriltään haalean harmaa, väritön, samea. Hiilidioksisi tirisee mukavasti. Maku on neutraali, esanssin hedelmäinen, virvoitusjuoman kopio. Hedelmälimonadeista tämä siideri taitaa erottua vain korkeamman hinnan takia. (2007).
Tölkki 0,33 l. Vähittäismyyntihinta e.
oma olutarviontisi!

 

Nikolai alkoholiton, Oy Sinebrychoff Ab, Kerava, (Carlsberg Breweries, Tanska)

0,0 %, kantavierre 4,0 Pl, väri 8 EBC, katkeroaineet 22 EBU, vaalea lager
Nikolai on täysin alkoholiton! Koffin uutuus tammikuussa 2005.
Koff yllättää - positiivisesti! Heti uuden vuoden tammikuussa valmistuu panimon uutuusolut, joka on täysin alkoholiton Nikolai. Alkoholittomat oluet saattavat olla maukas mallasjuomavaihtoehto monessa tilanteessa. Keski-Euroopassa alkoholiton olut on kuluttajien keskuudessa jopa suosiossa. Saksassa kulutus on 2,7 litraa asukasta kohden ja Sveitsissä 1,8 litraa (v. 2002). 
Alkoholiton Nikolai on väriltään vaalean keltainen. Vaahto on vitivalkoinen, runsas ja nopea haihtumaan. Tuoksu on vaimea. Maku on vienosti katkeroinen, raikkaan laimean maltainen ja vetinen. Mutta kokonaisuus on erinomaisen mielenkiintoinen. Olut valmistetaan normaalin lageroluen tapaan. Käymisen jälkeen alkoholi kuitenkin tislataan pois vakuumitislausmenetelmällä, joka jättää oluen aromit paikalleen. Valmistuksessa käytetään myös sokeria, lisäaineena hapettomuudenestoainetta. (2005). 
Tölkki 0,33 l. Vähittäismyyntihinta 1,05 e. Kuukauden Olut tammikuussa 2005, Olutravintola Olohuone, Tre: hinta 2,50 e. 
oma olutarviontisi!

Olvi Ykkönen, Oyj Olvi Abp, Iisalmi 

2,7 %-til., vaalea lager
Runsas, hieno vaalea vaahto. Keltainen väri. Maltainen tuoksu. Maku on laimea, vetisen maltainen, ei lainkaan katkeruutta. Yllättävän hyvä maultaan. Sopii saunassa ja muutenkin janojuomaksi. Olut valmistetaan suoraan ykkösveroluokan olueksi, ei siis laimentamalla vahvempaa keskiolutta. Vuonna 2004 Olvi pakkasi Ykkösen myös kuuden pullon monipakkaukseen, minkä panimoiden markkinatutkijat ovat todenneet kuluttajalle helpoksi tavaksi hankkia olutta. Toisaalta ympäristötietoinen oluenkuluttaja voi huomioida kestävää kehitystä melkeinpä pelkästään välttämällä kaupan kylmäkaappeja ja ylimääräistä pakkaamista. (2003) 
Pullo 0,33 l., vähittäismyyntihinta 0,47 e. Myös 6-pakkaus.
oma olutarviontisi!

Lapin Kulta Mieto, Oy Hartwall Ab, Helsinki / Lahden panimo (Scottish & Newcastle, Englanti)

2,7 %-til., vaalea lager
Kullankeltainen väri. Olematon vaahto. Tuoksussa selvästi mukana humalan katkeruutta. Maku on laimean olematon, vetinen, kuivan heinämäinen. Sopii hyvin saunaan ja janonsammuttajaksi. (2003). 
Pullo 0,33 l., vähittäismyyntihinta 0,56 e. 
oma olutarviontisi!

Perhekalja, Sinebrychoff Oy Ab, (Carlsberg Breweries, Tanska), Kerava

2,2 til-%, kantavierre 6,2 %P
Koffin perinteinen Perhekalja on litran pullossa - 2005 alussa myös 0,5 l. pullossa.Väri on tumma, punertavan ruskea. Nopea vaahto nousee, mutta häviää samantien. Tuoksu on hyvin laimea, jokin lievä makean sävy erottuu tarkkaan nenään. Maku on laimea, mitätön, raikas. Janojuoma kirjaimellisesti. Etiketin tuoteseloste kuvaa Perhekaljaa tärkkelysjuomaksi, joka on valmistettu maltaista, humalasta, hiivasta ja erilaisista lisäaineista, joilla säädetään väriä, happamuutta ja makeutta. Baltiassa ja Venäjällä edelleen erittäin suosittuja leipäkaljoja (kvass) tätä Perhekaljaa maistellessaan kaipaa. Nehän ovat hyvin makeita, melkein siirappimaisia. Helsingin Kalliossa on vastikään avattu Eestin Herkut -niminen myymälä, jonka valikoimassa on virolainen "Eesti Kali" (Coca Cola Eesti AS, 1,5 l. muovipullo) ja latvialainen "Riga Kvass" (AS Gutta, 1,5 l. muovipullo). Jano- ja ruokajuomana myös Perhekalja on parhaimmillaan, ellei sitten jaksa itse tehdä kotikaljaa. Koff aikoo edistää Perhekaljan käyttöä tuomalla vuoden 2005 alussa markkinoille myös uuden pakkauksen, puolen litran muovisen kierrätyspullon. (2004).
Pullo 1,0 l., vähittäismyyntihinta 2,00 e, 0,5 l. 0,99 e. 
oma olutarviontisi!

Joulukalja - Juldricka, Panimo Broström Bryggeri, Vaasa

1,7 %, tumma kalja
Valmistettu ohramaltaista, humalasta, olutväriaineesta, hiivasta, vedestä, makeutusaineena sakariinia. Joitakin vuosia sitten Broströmin kaljaa myytiin nimellä "Portteri kalja" kahden litran vaarinkaljapullossa hieman kallimmalla (29 mk / 4,88 e / 2 l eli 2,44 e / l, nyt 2,15 e / l) myös pääkaupunkiseudulla. Joulupöydässä tällaiset tyylikysymykset eivät merkitse mitään. Tärkeää on, että tämä vaihtoehto on edelleen olemassa ja kuluttajien saatavilla. (2004) 
Pakkaus: kertakäyttöinen muovipullo 2,75 l., vähittäismyyntihinta 5,90 e (2,15 e / l.). 
oma olutarviontisi!

Erdinger Weissbier Alkoholfrei, Privatbrauerei Erdinger Weissbräu, Werner Brombach GmbH, Erding, Baijeri, Saksa

Erdinger - alkoholiton vehnäolut Baijerista.0,4 %-til., vaalea vehnäolut. Suositus tarjoilulämmöksi 5-8 ºC.
Erinomaisen runsas vaahto pursuaa helposti pullosta. Väri on vaalean keltainen, samea. Tuoksu voimakkaan maltainen ja maku on täyteläisen luonteikas. Tuntuu aivan uskomattomalta, että alkoholiton olut saattaa olla näin täydellinen, elämys ja nautinto. Pullo tulee säilyttää pystyasennossa, että pohjalla lepäävä hiiva ei purskauta maukasta olutta taivaan tuuliin. Tarjoilulämmöksi suositellaan 5 astetta eli virkistävä vehnäolut on parhaimmillaan tosi kylmänä. Valmistusaineet ovat vesi, vehnämallas, ohramallas, humala, hiiva, hiilidioksiidi Saksassa noudatetun puhtauslain hengessä. Saksassa on muutamia panimoita, jotka ovat keskittyneet pelkästään vehnäoluen valmistukseen. Erdingin panimo on vuodesta 1971 alkaen vetänyt vehnäolutbuumia. Münchenin lähellä sijaitseva panimo on perustettu vuonna 1886. Alkoholiton Erdinger Weissbier on autoilijoiden, odottavien äitien, jopa kuntoilijoiden vitamiinipitoinen (B) ja isotoninen voimajuoma, jossa on kaloreita puolet esimerkiksi appelsiinimehuun verrattuna. Todella myönteinen yllätys - joskin korkea vähittäismyyntihinta Suomessa vaikuttaa elämykseen oleellisesti. (2003). 
Pullo 0,5 l., vähittäismyyntihinta 2,17 e 
oma olutarviontisi!
 

Sivun ylälaitaan!

 


  © 2004-07 - OLUTTIEDOTUS

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welcome

Create a Free Website